3. CONCEPTE

Un cop realitzada la recerca i anàlisi dels models de torradora actuals, s’ha procedit a realitzar esbossos de possibles nous conceptes o formes a desenvolupar, partint d’una forma triangular com a base del disseny (forma de la llesca a introduir en l’aparell).

El concepte de torradora el qual s’ha considerat tirar endavant, té capacitat per torrar únicament mitja llesca de pa de motlle de tipus sandwich. Amb aquest plantejament, es preté dissenyar un nou model de dimensions reduides que trenqui d’alguna manera amb l’estètica aparatosa i el mecanisme convencional de molla i palanca.

El mecanisme de la torradora ha estat inspirat en el mecanisme d’obertura de la carcassa d’un reproductor o gravadora de cassettes (com ja s’ha especificat en l’apartat anterior).

Per tal d’avisar que la torrada ha assolit el punt de torrat ideal, s’ha inclòs conceptualment un buzzer prèviament programat per determinar el temps ideal de torrat segons la intensitat de temperatura escollida amb el regulador. De totes maneres, amb el buzzer no s’ha buscat que l’usuari pugui desentendre’s del fet que està torrant la llesca, sino que aquest element ha estat instal·lat per tal de referenciar l’obertura de la porta del sistema, ja que l’usuari no té cap referència visual directe amb l’interior.

L’estructura també incorporarà un calaix en la part inferior que permetrà evacuar les molles que quedin acomulades a l’interior de l’aparell durant la funció de torrat.

L’objectiu del treball és doncs, en primer lloc, arribar a desenvolupar el concepte plantejat mitjançant CAD per, seguidament, simular el funcionament del mecanisme inclòs. Posteriorment es realitzaràn un seguit d’anàlisis estructurals en la carcassa i tèrmics per conèixer la quantitat de calor acomula el sistema i la temperatura que assoleix cada element. Gràcies a aquests, es prodrà catalogar si la torradora ha estat o no ben dissenyada per dur a terme el seu fi i cumplir els requeriments de seguretat.

USUARI

S’ha determinat també l’usuari target del projecte, tot i que, en principi, la torradora és apta per a ser utilitzada per tot usuari major de 7anys.

Diapositiva1

Deja un comentario